<body> <iframe src="http://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID=3054107564476057249&blogName=url.blogspot.com&publishMode=PUBLISH_MODE_BLOGSPOT&navbarType=BLACK&layoutType=CLASSIC&homepageUrl=http%3A%2F%2Furl.blogspot.com%2F&searchRoot=http%3A%2F%2Furl.blogspot.com%2Fsearch" height="30px" width="100%" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" id="navbar-iframe" frameborder="0"></iframe> <div id="space-for-ie"></div>
Monday, 23 December 2013
superhero

assalamualaikum

tajuk superhero tu bukan bermaksud ultraman tiga , ultraman dyna mahupun ultraman mebius. bukan jugk bermksud superman dan spiderman jauh sekali keluang man. *ayat nerd sikit* :3

'masa kita sakit or susah ni lah kita dapat tahu mane satu kawan sejati' kata seorang insan bernama Norlia binti Abdullah. umi aku lah weehhhh~ 

well this time im strong enough to tell about my late superhero. yelah kena gain kuasa kuat kuat dulu baru boleh cerita nanti nangis basoh lappy nin mu nok beli hok lain ke aku? nok ke? *tetibe emo okay lets start. bismillah dulu ehemm. tarik nafas then baca dengan sekali harung. mu paham dok sekali harung? sekaligus. mitok maaf lah aku memang pekat tranung. doh nok wat gane aku xboh cakap klantan. macam dokpasa gile statement ni -.-

 'superhero aku meninggal pada 30 November 2013 jam 0455 di HUSM Kubang Kerian di samping aku, umi, tokwan, paksu and ayah chik' 


aku malas nak cerita ni tapi gitu ah nok citer gok -.-

first abah aq dimasukkan di ward 302 kmc, duduk sane dalam 4 hari dan dibawa oleh van kmc hok base bende ahu bowok laju nak dead sian aboh aq sakit pinggang macam naik kude mu reti base dok bowok slow2 spital tu dok lari gok eh duk situ ah. owoh lah maroh heh maroh heh.

duduk husm dalam 2minggu as superhero aq sakit dalam 3minggu je. ye, sekejap sangat. sangat. and aku duduk kelantan dalam 7 hari and duduk dekat kampung kedai mulong which is rumah syikin mamat. thanks syikin aku syg mu hehehe. *tetibe. then almost everyday aku ulang-alik ke husm naik teksi dengan tambang 20hinggit sehala. ye mahal tapi mahal lgi rindu aku dkt superhero aku so aku gi gok gane gane pon.

superhero aku sakit teruk tak lame..dalam 3 hari je. tanda Allah sayang kat dia kan? hmmm. ni nok citer sikit.sikit je. ehehh. pukul 2 pagi umi aku call paksu cakap yg superhero aku dah pelik.so aq, tokwan and paksu rushing ke husm mase tuu. suasana mase tu tenang sgt tp sejuk gila ya Allah hai. berlari jugak aku turun naik hosp tu kes dok jupe pintu masuk.nok wat gane malam malam bukan molek ngak mate. then sampai dekat katil superhero aku and aku mmg nmpk dia dh lain. kiteorang ajar dia mengucap and sebut Allah mase tu as aku tahu mase tu memg dia memerlukan bantuan gitu, kan? and alhamdulillah sebelum meninggal superhero aku sempat sebut nama Allah.:) aq bersyukur sgt sebab dpt bersama superhero aku mase saat saat akhir dia. alhamdulillah Ya Rahim. tapi macam pitam gok kejak mase doktor kabo yang superhero aku dah pergi menyahut seruan Ilahi.

then rushing balik kemaman. mase otw balik memang aku nangis je. memang. tokwan aku , ayah chik aku dok larat nok pujuk oh dok jadi gok.sebab aku bayang semua kenangan aku dengan superhero aku

. lepas ni takdok doh lah orang nok pujuk aku when aku ngajuk. hey hey, xdok orang agi setakat nin hok pandai pujuk aku kecuali dia. mitok maaf banyok ah dok jupe sorang agi. :P . lepas ni xdok dohlah orang hok sokmo panggil aku dengan panggilan 'sayang or anak abah' like seriously aku boleh kire berapa kali superhero aku gune name aku sebab dia suke panggil gune panggilan tuu. lepas ni xdok doh orang hok akan kire berapa kali doh aku kiss pipi dia sebab kalu dok cukup 3 kali sehari dia akan merajuk. hehehe superhero aku sweet aku tahu tu. ;3 . tapi sejak duk maktab nin aku akan mesej je cakap yg aku syg dia sekligus nge umi aku. tiaptiap hari semasa hayatnya dia akan kabo ke umi and aku tht how much he adores and loves us. okay nin nok nnagis nin haaaa. k.

and aku rase nok tampar lajulaju je kat those yang dtg melawat superhero aku then cakap 'xdok harapan doh' weh weh aku doktahu pulok nyawa duk tangan mu. moron abadi. kalu setakat mari then nok kabo gitu baik doksoh mari wat bazir minyok kete ngan wat bazir pahala aku je duk doa suruh mu balik derah derah. errr. -.-

aku appreciate gile dekat kawankawan aku yg datang and aku terkilan gile dekat hok dok datang walaupun duk dekat gile je.dkpe ah ikut mu ah aku dok perlu perhatian mu pun. *glance and especially kawan aku hok datang jauh dari ajil and sanggup teman aku selama 3hari thanks weh hahaha aq tahu mu demam mase tu sian pulok ke mu dkpe aku gi kekgi mase kakak mu nikoh*tetibe. mase hari pertama dia gi memang aku dok kuat tapi lepas dia mari temankan aku, macam slowslow doh boleh terima kenyataan. and now aku just fikir yang if superhero aku takdok siangsiang thts mean dia gi kerja and if takdok malammalam thts mean dia gi kursus for a week. bagus dok mindset aku? lol

btw superhero aku kate aku gemuk and ayat terkahir dia sebelum dia sakit teruk was 'ni kalu abh sihat ni lame doh abh bangun cubit pipi tu. bulat getel doh pipi ank abah ni hishh..then he screwed his hand in mine' like seriously, aku akan cari zauj macam superhero aku. mesti susoh kan? lantak ah nok gok bia ah. hikss~

kite akan mula menghargai seseorang bila dia dah tiada. usually lah. 

pen off. alFatihah for my superhero. semoga rohnya ditempatkan bersama dengan orang beriman. semoga sedekah jariah membantunya di alam sana. semoga Yang Maha Esa menerima ibadah semasa hayatnya. ameen ya rabb.

yanie 06:36