<body> <iframe src="http://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID=3054107564476057249&blogName=url.blogspot.com&publishMode=PUBLISH_MODE_BLOGSPOT&navbarType=BLACK&layoutType=CLASSIC&homepageUrl=http%3A%2F%2Furl.blogspot.com%2F&searchRoot=http%3A%2F%2Furl.blogspot.com%2Fsearch" height="30px" width="100%" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" id="navbar-iframe" frameborder="0"></iframe> <div id="space-for-ie"></div>
Saturday, 31 December 2011
first tuto !

assalamualaikum ..

terajin lah pulaks saya nak buat tuto! actually ade sorang kawan ni dia nak tuka ke blogskin.. soo, sebagai manusia yang tolong menolong, seharusnya kita wahai sahabat, menolong kawan kita yang memerlukan pertolongan..renung2kn dan selamat beramal! --> dari Dato' Dr. Prof Madya Nur Suriani bt Mustaffa. 


nmpak yg saya bulat tu? tekan situ kat blog awak..

lepas tuu, dia akan jadi cmni, scroll ke bawah then nmpak 'revert classic template'.. tekan yep..


pastu, dia akan kuar noti cam atas uh, tekan 'ok' ek..


  1. pastu, awak pegi kat template then delete sume2 code uh..sebb lepas ni kite akan letak kod yang baru! happy tak happy takk!? 
  2. tekan sini!
  3. pastu..pilih lah skin mana satu yang tergam kat hati awak ek.. sudaaa? 


shontoh lah kan, awak da pilih mane yang berkenan, awak scroll ke bwah until jumpa perkataan yang saya bulat.
tekan I cakap! U ni degil lahh!! 

  1. bila awak da tekan.. secara automatic dye akan tersave lam comp/lappy awk..
  2. gi kat my files, cari lah yang awak da save tuu..
  3. lepas tuu tekan/double click/ and dia akan jadi macam ni/contoh/

copy kod yang panjang berjelerr tuu..

  1. lepas  tuu awak tampal lah kat template yang awak da del tuu..
  2. preview..then, lau puas aty..save! tadaa.. kn da siap..
  3. tapi, awak kne pandai main coding lah ek coz nak tuka code2 yang berlainan uh..
  4. good luck! 
  5. konfius? tanye yer! ;)

yanie 06:25