<body> <iframe src="http://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID=3054107564476057249&blogName=url.blogspot.com&publishMode=PUBLISH_MODE_BLOGSPOT&navbarType=BLACK&layoutType=CLASSIC&homepageUrl=http%3A%2F%2Furl.blogspot.com%2F&searchRoot=http%3A%2F%2Furl.blogspot.com%2Fsearch" height="30px" width="100%" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" id="navbar-iframe" frameborder="0"></iframe> <div id="space-for-ie"></div>
Wednesday, 14 December 2011
keep your smile girls!

assalamualaikum..

ape persamaan antara perempuan dengan kaca? oh please jangan bagitahu sye yang perempuan itu manusia and kaca itu barang.. --' .. ahah! hati perempuan itu same jee macam kaca, dapat diibaratkan lah.. ini kerana, kaca kan mudah pecah and hati perempuan pun macam tuu jugakk.. mudah pecah.. senang nak gitahu, perempuan nih sensitif... sape sokong? angkat ketiak! eeuuuuww, deodorant ! xD

perempuan..dimarah sket da merajuk. tak layan siket da mengamuk.. haish, complicated sungguh kaum Hawa nih.. /saye lahh tuuhh/ hmm, soo GIRLS! come on! jangan terlalu sensitif.. jangan kasi kaum Adam pijak2 kepla kita.. amboi2, sedap2 jek dia nak mengata kita kan.. benteng kesabran perempuan pun da lebur kn.. heee.. ;), raise up your hand lau sokongg!! jeng3, puihh ramainyer..

hmmm.. have fun dengan pantun kat bawahh nihh.. especially lau ade kaum Adam yang membacanya.. hargaikah kaum Hawa ekk.. huish..

perempuan

kau digelar sebagai penyeri dunia
hadirmu pelengkap hubungan manusia
bukan sahaja dirindui yang biasa
malah Adam turut sepi tanpa Hawa

akalmu menipis bilahan rambut
tebalkanlah ia dengan limpahan ilmumu
jua hatimu bak kaca yang rapuh
kuatkanlah ia dengan iman yang teguh

perempuan

tercipta engkau daripada rusuk lelaki
bukan dari kaki untuk dialasi
bukan dari kepala unutk dijunjungi
tapi berdekatan bahu untuk dilindung
dekat jua dihati untuk dikasihi
engkaulah perempuan hiasan duniawi

mana mungkin lahirnya bayangan yang elok
jika asalmu dari rusuk yang bengkok
begitulah peribadimu wahai perempuan

perempuan

engkaulah yang teristimewa

dan sedarilah wahai insan istimewa
bahawa engkau mempunyai kelembutan bukan kelemahan
bukan jua penghinaan dari Tuhan Yang Esa
bahkan sebagai hiasan kecantikan.. 

weehhee.. da habiss daa.. mesej yang nak disampaika ialah nak gitahu yang 'perempuan buknnya makhluk unutk dihina atau ditindas, sebaliknya mereka unutk disayangi.. keep ur smile girls!





yanie 23:13